Dot, hier een aantal bankstylingtips met kussens.

Dot

Waarschijnlijk ken je het al wel! Het is een item waar ik al ongeveer vijf jaar een warm gevoel van krijg wanneer ik hem tegen kom. Het heeft een rechthoekige vorm met zachte rondingen met een “stip” in het midden en wanneer je er overheen aait voelt het fijn zacht aan. Weet je al waarover ik het heb? Het is het Dot kussen van het Deense merk HAY.

Dot kussen

Je hebt het Dot kussen in een paar varianten, zo is er één gemaakt van Steelcut Trio stoffering en één van een Surface stoffering. Kvadrat heeft deze stoffering voor het merk HAY ontworpen. Wanneer je er bij de Surface stoffering van een afstand naar kijkt, lijkt het Dot kussen uit één tint te bestaan, maar wanneer je hem van dichtbij bekijkt, zie je dat er met diverse garen is gewerkt. Beide stofferingen bestaan uit 90% wol en 10% nylon en hebben een vulling van polyester. Ook is er een fluwele lijn binnen de Dot kussens. Ik heb gekozen voor de beige tint, maar hij is ook te verkrijgen in het geel, roze, blauw, warmgrijs, mosgroen, donkergroen en marineblauw. Het zijn allemaal mooie rijke kleuren! Deze kussens zijn ontworpen door HAY Studio.

Buiten de standaard maten van 60 bij 45 cm (één knoop), is hij er ook in een slag groter. Hier zitten dan twee knopen op. Deze is 70 bij 36 cm lang.

Dot
Dot

Stylingtips voor kussens op de bank

Soms is het wel eens een uitdaging om je “design” sierkussens mooi op de bank te krijgen. Ik heb een paar tips hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

  • Zorg dat je met diverse maten werkt. Dus mix en match grote en kleinere maten door elkaar heen of zorg dat je grootste kussen achter heb staan en daarna ga je voorwaards de kussens neerleggen met een kleinere maat. Gebruik nooit enkel een te kleine kussen op een grote bank. Dit is namelijk niets zeggend. Ga voor volume!
  • Heb je een donkere bank begin dan met een lichte kussen en wanneer je een lichte bank hebt begin je met een donkere tint. Dit geeft contrast, waardoor de kussens niet wegvallen in de bank.
  • Mix en match de effen kleuren en een print(s) met elkaar, dit geeft balans aan het geheel.
  • Een rustig effect creeer je door tinten te gebruiken die dicht bij elkaar liggen. Denk aan ton sur ton. En misschien hou je wel meer van een uitgesproken zit plek, druf dan met contrasterende kleuren te werken. Dit geeft een vrolijk energiek gevoel aan het geheel.
  • Ik vind het zelf ook altijd leuk om met vormen te varieren. Zo licht er vaak ook nog een ronde kussen tussen alle rechthoekige vormen. Zo komt de bank er minder voorspelbaar uit te zien en geeft het een speelse knipoog.
Dot

Hopelijk heb ik je een beetje opweg geholpen en kan je thuis lekker aan de slag gaan!

jaloezieën
Liefs Sanne

Deze blog is geschreven in samenwerking met MisterDesign. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.