Asperges in verschillende structuren, wat is jouw favoriet?

asperge

We leven tegenwoordig in een maatschappij waarbij de meeste mensen graag willen weten wat ze eten en waar het vandaan komt. Heel logisch vind ik zelf!

Daarom heb ik deze kookrubriek toegevoegd aan het blog. Hoe leuk is het om juist meer zelf te maken en je uit te dagen zonder alle potjes en pakjes die je tegenwoordig overal ziet.

Terug naar de basis en zelf maken hoeft ook helemaal niet veel tijd te kosten. En is altijd ook lekkerder en smaakvoller!

Deze week ga ik aan de slag met asperges. Het seizoen is immers weer begonnen. De lente begint en het word weer wat mooier weer, de asperges schieten langzaam met kopjes de grond uit. Wij houden van dit seizoen!

Aan de slag met de aspergestructuren

Ik wil deze blog graag wijden aan verschillende structuren die je kan maken met asperges. Met deze structuren kun je een compleet gerecht of juist de verschillen structuren eruit pikken en toevoegen aan vlees en vis. Deze blog ga ik voor de verschillende structuren en dan bereid ik het bord vegetarisch en wil ik alleen de witte kleuren uit lichten om zo een mooi geheel te vormen.

asperge

Pannacotta

• 150 ml slagroom en 150 ml gepureerde asperges
• 20 gram zout
• 3 blaadjes gelantine
• 1 stuks foelie

Bereidingswijze:

Week de gelatine voor 5 min in koud water.
Zet een pannetje op het vuur en kook hierin de room, de gepureerde asperges en het zout.
Als de room kookt kan deze van het vuur.
Voeg de geweekte gelatine hier aan toe en roer nog even goed door zodat alles goed is opgelost. Stort de pannacotta in een mal of in glaasjes.
Als je een mal gebruikt kan je het beste deze laten opstijven in de vriezer zodat de mal het strakst gelost kan worden.

Gekonfijte asperges kopjes

• aspergeskopjes
• olijfolie
• geplette peperkorrels en grof zeezout
• 1 stuks foelie

Leg alle ingredienten in een pannetje en laat deze op laag vuur staan tot maximaal 90 graden en laat de asperges 20 minuutjes garen.

Het fijne van het konfijten is dat de asperges geen vocht verliezen in olie en alle smaken behouden blijven.


Rauwe  aspergelinten.

Rauw en dun gesneden geven de asperges een mooie knapperige bite en kun je de linten opsmaak brengen met zoet zuur, Ik hou erg van verse limoensap en honing. de linten kun je makkelijk met een dunschiller snijden. maak deze vlak voor het opdienen aan met de zoetzure massa anders word het erg slap.

asperge

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze rubriek vinden en als jullie dit ook zelf gaan maken, zie ik graag jullie creaties terug op Instagram met de hashtag, #kokenmetronald. Tot de volgende keer!

Culinaire groetjes,

Ronald

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.