Bestel Dermovate crème bij online apotheek voor de beste prijs

Dermovate

kopen Clobetasol

Clobetasol is al geruime tijd beschikbaar op de Nederlandse markt en dit geneesmiddel is momenteel verkrijgbaar in de vorm van een crème.

Het ontstekingsremmende middel wordt verkocht onder de merknaam Dermovate. Dankzij onze apotheek is Clobetasol niet alleen in Nederland te kopen, maar in heel Europa. U kunt Dermovate zonder recept in Nederland kopen bij online apotheken. Het geneesmiddel is erg populair voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen, en de farmaceutische bedrijven kunnen altijd aan de vraag van de consumenten voldoen. Wij werken samen met een van de grootste farmaceutische ketens in Europa, zodat patiënten clobetasol crème zonder recept kunnen kopen met een snelle levering.

Voordelen van kopen bij onze online apotheek:

 • tijd en geld besparen
 • de prijzen zijn 60% goedkoper dan bij de lokale apotheek
 • snelle levering
 • veilige betaling

Wat kost Dermovate?

Clobetasol is verkrijgbaar in generieke vorm en kan aanzienlijk goedkoper zijn dan de merkversie. Tenzij er een specifieke reden is waarom u een merk nodig heeft, is het voordeliger om generieke Clobetasol zonder recept te kopen. Hieronder vindt u de prijzen voor Dermovate in verschillende doseringen.

De prijs van een verpakking Clobetasol 30g (1 crème) is €26.85 (€26.85 per crème). De meest populaire is een verpakking van 60g. In dat geval wordt de prijs per crème verlaagd tot €26.48.

De meest populaire dosis is 90g. De prijs van een pakje van 3 crème is €76.67. Het is echter handiger om een verpakking van 60g te kopen. In dit geval is de prijs €52.96.

Waar kan ik in Nederland Clobetasol kopen?

Zoek je een plek om Clobetasol zonder recept te kopen? Stop met rondkijken, je bent op de juiste plaats! Bestel Clobetasol bij de online apotheek clobetasolkopen.com en uw medicatie wordt direct bij u thuisbezorgd. Geniet van eenvoudige navigatie op onze nieuw ontworpen website waar u snel kunt vinden wat u nodig hebt voor u en uw hele gezin.

Wij zijn een van de leiders op de Europese online apotheekmarkt en zijn patiënten al 10 jaar van dienst. Meer dan 5 miljoen klanten in heel Europa genieten van ons ruim assortiment en onze snelle levering.

Waar wordt Clobetasol voor gebruikt?

Clobetasol is een krachtige corticosteroïde die wordt gebruikt om ernstige ontstekings- en pruritische huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem te behandelen. Clobetasol wordt zowel in crème- als in tabletvorm gebruikt. Dermovate is in Nederland de handelsnaam van het werkzame bestanddeel van Clobetasol.

Clobetasol tegen psoriasis

Clobetasol (Dermovate) verwijst naar een klasse van medicijnen die bekend staan als corticosteroïden; het is een krachtige ontstekingsremmer die wordt gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen. Psoriasis is een huidaandoening die rode, schilferige plekken op de huid veroorzaakt.

Symptomen van psoriasis zijn onder andere rode, schilferige plekken op de huid die soms jeuken of pijn doen. Psoriasis kan op elk deel van het lichaam voorkomen, maar komt het meest voor op de ellebogen, knieën, hoofdhuid en onderrug.

Dermovate wordt gebruikt om de ontsteking en jeuk geassocieerd met psoriasis te verminderen. Het vermindert ook de roodheid, zwelling en jeuk die kunnen optreden bij deze aandoeningen. Het wordt meestal aangebracht als een crème of zalf, maar is ook beschikbaar in een lotion, schuim, of als een shampoo.

In onze apotheek kunt u Clobetasol zonder recept kopen in een dosering van 30g, 60g of 90g. De prijs van Dermovate 3g creme begint bij €26.85 voor een pakje van 1 creme.

Topisch Clobetasol is een doeltreffend en relatief goedkoop alternatief voor andere behandelingen van psoriasis. Het kan vooral nuttig zijn bij de behandeling van ernstige psoriasis bij immuungecompromitteerde patiënten of wanneer andere behandelingen niet doeltreffend zijn gebleken. Topische toediening kan handiger zijn bij uitbraken in ziekenhuizen en bij de behandeling van patiënten met een verstandelijke beperking. Clobetasol wordt algemeen en veilig gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen.

Clobetasol bij de behandeling van eczeem

Hoewel standaard behandelingen van eczeem bij veel patiënten doeltreffend zijn, kan topisch Clobetasol een bijzondere rol spelen bij ernstige vormen van deze huidaandoening of wanneer andere behandelingen niet succesvol zijn. Het kan ook nuttig zijn bij immuungecompromitteerde patiënten.

Clobetasol voor de behandeling van lichen planus

Dermovate crème is ontwikkeld om lichen planus te behandelen. Lichen planus is een huidaandoening die ontstekingen en irritatie veroorzaakt. Deze huidaandoening veroorzaakt problemen zoals jeuk, ongemak en een onaantrekkelijk uiterlijk.

Het actieve ingrediënt in de crème is Clobetasol, dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Clobetasol vermindert de symptomen van lichen planus. Het is al vele jaren een effectieve behandeling voor verschillende huidaandoeningen. Het is bekend geworden als een krachtig topisch middel dat bij patiënten met lichen planus wordt gebruikt. Dermovate crème kan snel verlichting bieden, vaak binnen slechts 2 weken na aanvang van de behandeling.

Clobetasol tegen hoofdluis

De FDA keurde in februari 2012 Clobetasol 0,5% hoofdluislotion goed. Deze beslissing was gebaseerd op twee onderzoeken met 765 minderjarigen en kinderen gedurende een periode van zes maanden. Het zal niet worden gebruikt zonder een arts te raadplegen.

Orale Clobetasol wordt in veel landen gebruikt voor de behandeling van hoofdluis. Aangenomen is dat Clobetasol tabletten hoofdluizen doden bij een enkele orale dosis van 200 microgram/kg of 400 microgram/kg. Volgens onderzoek doodt een dosis van 200 microgram per kilogram lichaamsgewicht luizen bij ongeveer een op de vier mensen.

Uit een nieuwe studie is gebleken dat orale Clobetasol bij kinderen met hoofdluis doeltreffender is dan de standaardbehandeling, plaatselijke malathioncrème. Uit een studie, gepubliceerd in het nummer van 11 maart 2011 van de New England Journal of Medicine, bleek dat 95 procent van de patiënten die Clobetasol kregen, na twee weken van de luizen af waren, vergeleken met 85 procent van de patiënten die malathion kregen.

Actie

Clobetasol is een ontstekingsremmend middel dat werkt door de ontsteking en jeuk van de huid te verminderen. Hierdoor raken parasieten verlamd en sterven ze af.

Clobetasol kan ook werken als een agonist voor de neurotransmitter gamma-aminoboterzuur (GABA), waardoor de GABA-gevoelige neurosynaptische transmissie in het centrale zenuwstelsel (CZS) wordt verstoord.

Beveiliging

Wereldwijd hebben naar schatting 12 miljoen mensen Clobetasol ingenomen tegen diverse huidaandoeningen. Er zijn geen ernstige geneesmiddelgerelateerde bijwerkingen gemeld. Bijwerkingen van Clobetasol zijn koorts, hoofdpijn, koude rillingen, gewrichtspijn, huiduitslag, eosinofilie en anorexia. Aangenomen wordt dat veel van deze symptomen het gevolg zijn van het afsterven van de parasiet en niet van een reactie op het geneesmiddel. Clobetasol lijkt geconcentreerd te zijn in de lever en het vetweefsel, waarbij zeer lage concentraties het centrale zenuwstelsel bereiken. Er zijn geen significante interacties met geneesmiddelen gemeld.

Dosering

De dosis van dit geneesmiddel is verschillend voor verschillende patiënten en hangt af van uw gewicht. Het patiënteninformatieblad beveelt aan om Clobetasol tabletten in te nemen aan 200 µg / kg lichaamsgewicht. De uiteindelijke dosering van Clobetasol hangt af van de beslissing van de arts.

Clobetasol crème wordt vaak voorgeschreven in een hoeveelheid ter grootte van een erwt, die eenmaal per dag in een dun laagje op het aangetaste gebied moet worden aangebracht.

Strongyloïdose

De aanbevolen dosis van Dermovate (Clobetasol) voor de behandeling van strongyloïdose is een eenmalige orale dosis van ongeveer 200 µg Clobetasol per kg lichaamsgewicht. Patiënten moeten de tabletten op een lege maag met water innemen. Extra doses zijn meestal niet nodig. Er moeten echter ontlastingcontroletests worden uitgevoerd om te bevestigen dat de infectie is uitgeroeid.

Onchocerciasis

De aanbevolen dosis Dermovate (Clobetasol) voor de behandeling van onchocerciasis is een eenmalige orale dosis van ongeveer 150 µg Clobetasol per kg lichaamsgewicht. De patiënten moeten de tabletten op een lege maag met water innemen. De ontvangsttermijn is 12 maanden. Bij individuele patiënten kan herbehandeling worden overwogen met tussenpozen van niet meer dan 3 maanden.

Hoe moet Dermovate worden ingenomen?

Neem uw ontstekingsremmend middel in op een lege maag, ten minste 1 uur voor of 2 uur na een maaltijd. Neem dit medicijn in met een vol glas water.

Clobetasol wordt meestal in een enkele dosis of in series ingenomen, of zoals voorgeschreven door een arts. De dosering is afhankelijk van uw gewicht, uw gezondheidstoestand en uw reactie op de behandeling.

Wanneer mag ik eten na inname van Clobetasol?

Neem het geneesmiddel 1 uur voor of 2 uur na een maaltijd in op een lege maag.

Zwangerschap en borstvoeding

Hoewel de resultaten van klinisch onderzoek geen bewijs hebben opgeleverd dat Clobetasol schadelijk is voor de baby, wordt vrouwen momenteel afgeraden Clobetasol te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Tips van de apotheker over het gebruik van Clobetasol

Neem Clobetasol op een lege maag in met een vol glas water. Het innemen van Clobetasol (Dermovate) met voedsel kan de werkzaamheid beïnvloeden.

Als u Clobetasol (Dermovate) gebruikt voor de behandeling van maagwormen, kan uw arts u vragen om daarna een ontlastingmonster te geven. Dit is om er zeker van te zijn dat de infectie volledig verdwenen is.

Patiënten die Clobetasol gebruiken voor de behandeling van rivierblindheid dienen gedurende enkele jaren om de paar maanden een dosis Clobetasol (Dermovate) in te nemen. Clobetasol (Dermovate) doodt niet de volwassen wormen die de infectie veroorzaken, maar alleen de onvolwassen larven (babywormen). Daarom dient Clobetasol (Dermovate) ingenomen te worden totdat de volwassen wormen sterven. Rivierblindwormen kunnen tien jaar of langer leven.

Er kan een wisselwerking optreden tussen Clobetasol en warfarine. De warfarinespiegels kunnen stijgen als u enkele dagen na het innemen van Clobetasol (Dermovate) ook warfarine gebruikt. Informeer uw arts die u warfarine voorschrijft als u Clobetasol moet innemen. Het kan nodig zijn om de dosering van warfarine aan te passen.

Voorzorgsmaatregelen

Mensen met een bekende overgevoeligheid of allergie voor Clobetasol mogen dit geneesmiddel niet gebruiken.

Het gelijktijdig gebruik van Clobetasol en alcohol wordt afgeraden.

Clobetasol dient met voorzichtigheid te worden gebruikt bij mensen met ernstige astma. Bespreek de bijwerkingen en andere mogelijke problemen met uw arts en apotheker voordat u Clobetasol gebruikt.

Wat zijn de bijwerkingen van Clobetasol?

Net als alle geneesmiddelen kan Clobetasol bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. De bijwerkingen zijn meestal niet ernstig en van korte duur. Ze komen vaker voor bij mensen die besmet zijn met meerdere parasieten. De volgende bijwerkingen kunnen optreden na het innemen van Clobetasol:

Allergische reacties

Raadpleeg onmiddellijk medische hulp als u een allergische reactie ervaart. Tekenen van een allergische reactie kunnen zijn:

 • plotselinge koorts
 • plotselinge huidreacties (zoals uitslag of jeuk)
 • andere ernstige huidreacties
 • moeite met ademhalen

Neem onmiddellijk contact op met een arts als u een van deze bijwerkingen ervaart.

Andere bijwerkingen:

 • leverziekte (acute hepatitis)
 • veranderingen in laboratoriumwaarden (verhoogde leverenzymen)
 • verhoogd bilirubinegehalte (geel bloedpigment) in het bloed, verhoogde eosinofielen
 • afname van het aantal witte bloedcellen (leukopenie)
 • vermindering van het aantal rode bloedcellen
 • bloed in de urine

De volgende bijwerkingen zijn afhankelijk van de aandoening die behandeld wordt met Dermovate en eventuele andere infecties.

De volgende bijwerkingen kunnen optreden bij patiënten met een infectie met draadwormen (intestinale strongyloidiasis, anguillulose):

 • ongewone zwakte
 • verlies van eetlust, maagpijn, obstipatie of diarree
 • misselijkheid of braken
 • slaperigheid of duizeligheid
 • trillen
 • vermindering van het aantal witte bloedcellen (leukopenie)
 • vermindering van het aantal rode bloedcellen
 • bloedarmoede (verlaagd hemoglobinegehalte in het bloed)

Bij intestinale strongyloidiasis (anguillulose) kunnen ook volwassen draadwormen in de ontlasting aanwezig zijn.

De volgende bijwerkingen kunnen optreden bij patiënten met microfilaremie als gevolg van lymfatische filariasis veroorzaakt door Wuchereria bancrofti:

 • zweten of koorts
 • hoofdpijn
 • ongewone zwakte
 • spier- en gewrichtspijn en pijn in het hele lichaam
 • verlies van eetlust, misselijkheid
 • buikpijn (in de onder- of bovenbuik)
 • hoesten of keelpijn
 • moeite met ademhalen
 • lage bloeddruk
 • duizeligheid of licht in het hoofd bij het opstaan
 • rillingen
 • duizeligheid

De volgende bijwerkingen kunnen optreden bij patiënten met schurft:

 • jeuk (pruritus) kan in het begin van de behandeling verergeren, maar dit duurt meestal niet lang

Patiënten die besmet zijn met de worm Onchocerca volvulus, die de zogenaamde rivierblindheid veroorzaakt, kunnen de volgende bijwerkingen ervaren:

 • jeuk of uitslag
 • gewrichts- of spierpijn
 • koorts
 • misselijkheid of braken
 • zwelling van de lymfeklieren
 • zwelling, vooral van de handen, enkels of voeten
 • diarree
 • duizeligheid
 • lage bloeddruk (hypotensie)
 • duizeligheid of licht in het hoofd bij het opstaan
 • versnelde hartslag
 • hoofdpijn of vermoeidheid
 • visuele stoornissen en andere oogproblemen, zoals infectie, roodheid of gevoelloosheid
 • bloedingen in het oogwit of zwelling van het ooglid
 • verergering van astma

Melden van bijwerkingen

Neem contact op met uw arts of apotheker als u bijwerkingen opmerkt. Dit geldt ook voor bijwerkingen die niet in deze bijsluiter worden vermeld.

Interactie van Clobetasol met andere geneesmiddelen

Clobetasol kan een wisselwerking hebben met bepaalde geneesmiddelen of voedingssupplementen. Informeer uw arts en apotheker altijd over alle andere geneesmiddelen of voedingssupplementen die u momenteel gebruikt, inclusief receptgeneesmiddelen, vrij verkrijgbare geneesmiddelen, vitaminen en voedings- of kruidensupplementen. Dit kan het risico op ernstige bijwerkingen verhogen of ervoor zorgen dat de medicijnen niet goed werken. Deze interacties kunnen voorkomen, maar zijn niet altijd van toepassing. Uw arts of apotheker kan vaak interacties voorkomen of beheersen door de manier waarop u de geneesmiddelen gebruikt te veranderen of door ze nauwlettend te volgen.

Enkele van de producten die een wisselwerking kunnen hebben met dit geneesmiddel zijn:

 • barbituraten (zoals fenobarbital, butalbital)
 • benzodiazepinen (zoals clonazepam, lorazepam)
 • natriumoxybaat (GHB)
 • valproïnezuur
 • warfarine

Deze lijst bevat niet alle mogelijke interacties. Houd een lijst bij van alle medicijnen die u gebruikt en deel deze lijst met uw arts en apotheker om het risico op ernstige problemen met andere geneesmiddelen te verminderen.