Het vragenuurtje met Wintervacht

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

.

Deze week praat ik met: Wintervacht

.

1c38db2f61315888974ac782c50cd60f

Zou je wat over jullie zelf kunnen vertellen?

Mijn naam is Yoni van Oorsouw en ongeveer drie jaar geleden starten ik samen met Manon van Hoekel, Wintervacht. We zijn beide opgegroeid in Brabant, Manon in Diessen en ik in Oss. Inmiddels wonen en werken we in het WOW gebouw in Amsterdam. Omdat we zoveel samen zijn noemen onze huisgenoten ons vaak een getrouwd stel.

.

IMG_MB_STARTER_wintervac_2_1_5BRCF6Q2

.

Welke wegen hebben jullie bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Na mijn middelbare school ben ik een mbo opleiding in Boxtel gaan volgen. Hier heb ik Manon leren kennen. Ik studeerde af aan de richting vormgeving productpresentatie en Manon aan stand/winkel en decorbouw. Manon verhuisde naar Eindhoven en begon aan de Design Academie. Ik ben naar Arnhem verhuisd om aan Artez te studeren. Uiteindelijk ben ik vorige zomer afgestudeerd aan de richting product design.

.

w6

.

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?

In het eerste jaar van Artez heb ik een collectie ringen gemaakt. De opdracht was om een leren accessoire uit elkaar te halen en deze te gebruiken als inspiratie voor een sieraad. Ik heb een leren mannen handschoen gebruikt en hier is een collectie van 5 ringen uitgekomen. Dit was een van mijn eerste ontwerpen waar ik het meest trots op was.

.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Bij wintervacht gaat het vaak zo dat Manon een materiaal ziet en daar een idee bij heeft voor een product. Vervolgens ga ik er mee aan de slag en maak verschillende proefmodellen tot er een uiteindelijk ontwerp ontstaat. Voorafgaand zoeken we plaatjes op internet van stijlen die we mooi vinden. Vaak gaat het om eenvoudige en minimalistische beelden.

.

w14w8

w12w13

.

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jullie?

Wij vinden Flippa K erg inspirerend. Het is een duurzaam merk, in stijl en kwaliteit. Ze werken met erg mooie materialen, uitgevoerd in subtiele ontwerpen.

.

Welke stijl kunnen we terug vinden in jouw huis?

Ik houdt heel erg van kitsch. Alles wat lelijk is vind ik mooi, zo heb ik bijvoorbeeld een salontafel die bestaat uit twee witte dolfijnen met een ovalen glasplaat er op. Ik vind al deze lelijkheid in kringloopwinkels die ik graag in de weekenden afstruin.

.

w1

.

Welke kleur past het beste bij jullie?

Momenteel zijn we bezig met een nieuw model jas van wintervacht. Hierbij komt de kleurencombinatie oker met donker blauw voor. Dit vind ik een super mooie kleuren combinatie.

.

w9

.

Waar zien jullie je zelf over 5 jaar staan?

Over vijf jaar hoop ik dat wintervacht een uitgebreide en blijvende collectie heeft. We zullen niet meer alleen met wollen dekens werken maar op zoek gaan naar andere restmaterialen. Hier geven wij dan een nieuwe bestemming aan.

Omdat Manon en ik goed samen kunnen werken en elkaars kwaliteiten aanvullen kan ik me voorstellen dat we samen in opdracht gaan werken. Zo hebben wij bijvoorbeeld afgelopen jaar een expositie gecreëerd, ontworpen en uitgevoerd. Hier beleefde we beide veel plezier aan.

.

238_8.

.

De werkplek van Wintervacht:

.

hetvragenuurtjemet(1)

.

w3d

.

w5

.

w2

.

w11.

.

Dankjulliewel Yoni en Manon voor jullie leuke verhaal en een klein kijkje in jullie leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Wintervacht Website of op hun Instagram

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    • Ja mooi zijn ze hè Ageeth. Ik ben ook verliefd op ze alleen ik moet er ook voor sparen. Maar heb eerst nog andere dingen in gedachten om voor te sparen :).
      Hihi, mooi!! Kan je leuke dingen van maken, of leuk voor in je interieur.

      Liefs Sanne.