Bestel Metronidazol tabletten bij online apotheek voor de beste prijs

Metronidazol

kopen flagyl

Metronidazole is al een tijdje op de Nederlandse markt, en wordt vooral gebruikt in de behandeling van verschillende soorten infecties. Metronidazole tabletten zijn verkrijgbaar in doseringen van 200 mg, 250 mg, 400 mg en 500 mg.

Het anti-bacteriële middel wordt verkocht onder de merknaam Flagyl. Dankzij onze apotheek is Metronidazole niet alleen in Nederland te kopen, maar in heel Europa. Andere handelsnamen: Metrogyl, Metrozol, Norzol. U kunt Flagyl zonder recept in Nederland kopen bij online apotheken. Metronidazole is een zeer belangrijk antibioticum dat wordt gebruikt om een breed scala aan bacteriële infecties te behandelen.

Voordelen van kopen bij onze online apotheek:

 • tijd en geld besparen
 • de prijzen zijn 60% goedkoper dan bij de lokale apotheek
 • breed doseringsbereik (metronidazole tabletten 200 mg, 250 mg, 400 mg en 500 mg)
 • snelle levering
 • veilige betaling

Wat kost Flagyl?

Metronidazole is verkrijgbaar in generieke vorm en kan aanzienlijk goedkoper zijn dan de merkversie. Tenzij er een specifieke reden is waarom u een merk nodig heeft, is het voordeliger om generieke metronidazole zonder recept te kopen. Hieronder vindt u de prijzen voor Flagyl tabletten in verschillende doseringen.

De prijs van een verpakking metronidazole 200 mg (30 tabletten) is €22.61 (€0.75 per tablet). De meest populaire is een verpakking van 180 tabletten. In dat geval wordt de prijs per tablet verlaagd tot €0.33.

De prijs van een verpakking metronidazole 400 mg (30 tabletten) is €31.71 (ongeveer €1.06 per tablet).

De meest populaire dosis is 500 mg. De prijs van een pakje van 30 tabletten is €33.32. Het is echter handiger om een verpakking van 180 tabletten te kopen. In dit geval is de prijs €86.74.

Waar kan ik in Nederland metronidazole kopen?

Zoek je een plek om metronidazole zonder recept te kopen? Stop met rondkijken, je bent op de juiste plaats! Bestel Metronidazole bij de online apotheek metronidazolekopen.com en uw medicatie wordt direct bij u thuisbezorgd. Geniet van eenvoudige navigatie op onze nieuw ontworpen website waar u snel kunt vinden wat u nodig hebt voor u en uw hele gezin.

Wij zijn een van de leiders op de Europese online apotheekmarkt en zijn patiënten al 10 jaar van dienst. Meer dan 5 miljoen klanten in heel Europa genieten van ons ruim assortiment en onze snelle levering.

Waar wordt metronidazole voor gebruikt?

Metronidazole is een synthetisch geneesmiddel dat behoort tot de klasse van antibiotica die bekend staan als nitroimidazoolderivaten. Metronidazole wordt zowel in crème- als in tabletvorm gebruikt. Flagyl is in Nederland de handelsnaam van het werkzame bestanddeel van metronidazole.

Metronidazole tabletten worden gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten bacteriële en parasitaire infecties, waaronder giardiasis, trichomoniasis, en amebiasis. Metronidazole is ook geïndiceerd voor de behandeling van anaerobe bacteriële infecties, wat infecties zijn veroorzaakt door bacteriën die zonder zuurstof kunnen groeien. De behandeling van aandoeningen als bacteriële vaginose en rosacea valt ook onder de toepassingen van metronidazole.

Metronidazole tegen rosacea

Metronidazole (Flagyl) is een antibioticum van de nitroimidazoolgroep dat oorspronkelijk ontwikkeld is voor de behandeling van anaerobe bacteriële infecties en parasitaire ziekten. Rosacea is een huidziekte die ontstekingsuitslag op het gezicht veroorzaakt.

De symptomen van rosacea kunnen bestaan uit een rood gezicht, bultjes, puistjes en bloedvaten die zichtbaar zijn. Deze symptomen kunnen flare-ups veroorzaken die enkele weken kunnen duren voordat ze verminderen. De diagnose wordt doorgaans gesteld op basis van het klinisch beeld.

Topische metronidazole is een van de eerste-keuze therapieën voor rosacea. Dit geneesmiddel heeft zowel antimicrobiële als ontstekingsremmende effecten, wat het bijzonder nuttig maakt voor het beheersen van deze chronische aandoening. Flagyl crème is in de meeste apotheken verkrijgbaar in een concentratie van 0.75% en 1%. Het wordt meestal eenmaal of tweemaal daags aangebracht op de aangedane huid.

In onze apotheek kunt u metronidazole zonder recept kopen in een dosering van 250 mg of 500 mg. De prijs van Flagyl 250 mg tabletten begint bij €23.64 voor een pakje van 30 tabletten.

Metronidazole bij de behandeling van bacteriële vaginose

Metronidazole is een eerstelijnsbehandeling voor bacteriële vaginose, een veel voorkomende vaginale infectie bij vrouwen. Deze infectie wordt veroorzaakt door een onbalans van bacteriën in de vagina, wat leidt tot symptomen als een onaangename geur, grijswitte afscheiding en jeuk.

Metronidazole kan oraal worden ingenomen in een dosering van 500 mg tweemaal daags gedurende zeven dagen, of als een gel die vaginaal wordt ingebracht. Het is belangrijk om de volledige kuur af te maken, zelfs als de symptomen verbeteren, om het risico van terugkeer van de infectie te verminderen.

Heeft metronidazole antivirale eigenschappen?

Nee, metronidazole is geen antiviraal middel. Het is een antibioticum dat werkt tegen bepaalde bacteriën en parasieten. Het heeft geen werkzaamheid tegen virussen zoals influenza, HIV-1, dengue en Zika. Gebruik van metronidazole om virale infecties te behandelen wordt niet aanbevolen en is niet bewezen effectief.

Heeft metronidazole antivirale eigenschappen?

Nee. Metronidazole is een antibioticum dat niet werkt tegen virussen. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van bepaalde soorten bacteriële infecties en parasitaire infecties.

Metronidazole voor de behandeling van rosacea

Flagyl crème wordt vaak gebruikt om de symptomen van rosacea te behandelen. Rosacea is een aandoening die ontsteking en roodheid op het gezicht van de patiënt veroorzaakt. Deze huidaandoening resulteert vaak in kleine ontstekingen en puistjes die jeuk, ongemak en een onaangenaam uiterlijk kunnen veroorzaken.

Het actieve ingrediënt in de crème is metronidazole, dat antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Metronidazole wordt al vele jaren gebruikt in de medische wereld. Het is een veilige en effectieve behandeling voor rosacea-patiënten. De crème kan al binnen twee weken na het begin van de behandeling verbetering van de symptomen geven.

Metronidazole voor de behandeling van bacteriële infecties

Metronidazole wordt vaak gebruikt om bepaalde soorten bacteriële infecties te behandelen, waaronder bacteriële vaginose en bepaalde soorten gastro-intestinale infecties. Het wordt meestal oraal toegediend, maar kan ook als gel of crème worden gebruikt, afhankelijk van de aard van de infectie.

Werking

Metronidazole werkt door de DNA-structuur van de bacteriën en parasieten te verstoren, waardoor hun groei en reproductie worden belemmerd. Het geneesmiddel interfereert met de mogelijkheid van de bacteriën om essentiële eiwitten te produceren, wat uiteindelijk leidt tot hun dood.

Veiligheid

Metronidazole wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het wordt gebruikt volgens de aanwijzingen van een arts. Mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, diarree, maagpijn, duizeligheid en een metaalachtige smaak in de mond. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen onder andere neurologische stoornissen en allergische reacties omvatten. Het is belangrijk op te merken dat metronidazole interacties kan hebben met bepaalde andere medicijnen, dus het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u momenteel inneemt.

Dosering

De dosis van dit geneesmiddel varieert voor verschillende patiënten en hangt af van het type infectie dat wordt behandeld. Voor orale toediening wordt metronidazol meestal voorgeschreven in doses van 500-750 mg, twee tot drie keer per dag. De uiteindelijke dosering hangt echter af van de beslissing van de arts.

Metronidazolcrème, zoals Flagyl, wordt vaak voorgeschreven om in een dunne laag op het aangetaste gebied aan te brengen, meestal eenmaal of tweemaal per dag.

Dosering van metronidazol voor de behandeling van bacteriële infecties

De dosering kan variëren afhankelijk van de aard en ernst van de infectie, maar vaak is het 500-750 mg metronidazol oraal, twee tot drie keer per dag gedurende 7 tot 10 dagen.

Behandeling van giardiasis

De aanbevolen dosis Flagyl (metronidazol) voor de behandeling van giardiasis is meestal 500 mg, drie keer per dag gedurende 5 tot 10 dagen. Patiënten moeten de tabletten innemen tijdens of na de maaltijd met water. Aanvullende doses zijn over het algemeen niet nodig. Het kan echter nodig zijn om een reeks tests uit te voeren om te bevestigen dat de infectie volledig is verdwenen.

Behandeling van bacteriële vaginose

De aanbevolen dosis Flagyl (metronidazol) voor de behandeling van bacteriële vaginose is een orale dosis van 500 mg, twee keer per dag gedurende 7 dagen. Patiënten moeten de tabletten innemen tijdens of na de maaltijd met water. Het kan nodig zijn om vervolgstudies uit te voeren om te bevestigen dat de infectie volledig is verdwenen.

Hoe moet Flagyl worden ingenomen?

Neem dit antibioticum in tijdens of na een maaltijd om maagklachten te verminderen. Neem dit medicijn in met een vol glas water.

Metronidazol wordt meestal in een volledige kuur ingenomen om er zeker van te zijn dat de infectie volledig is uitgeroeid. De dosering is afhankelijk van uw gezondheidstoestand en uw reactie op de behandeling.

Wanneer mag ik eten na inname van metronidazol?

U kunt metronidazol innemen tijdens of direct na een maaltijd om maagklachten te voorkomen.

Zwangerschap en borstvoeding

Hoewel er tot nu toe geen aanwijzingen zijn dat metronidazole schadelijk is voor de baby, wordt het niet aanbevolen om Flagyl te gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Tips van de apotheker over het innemen van metronidazole

Neem metronidazole in met of zonder voedsel, afhankelijk van hoe het je het best bevalt. Flagyl kan namelijk met voedsel worden ingenomen om maagklachten te voorkomen.

Als je Flagyl (metronidazole) gebruikt voor de behandeling van een bacteriële infectie, kan je arts aanbevelen om na afloop van de behandeling opnieuw te worden getest om te verifiëren dat de infectie volledig is verdwenen.

Mensen die metronidazole nemen om bepaalde infecties te behandelen, kunnen een langdurige behandeling nodig hebben om de infectie volledig te elimineren. Flagyl doodt bacteriën, maar sommige infecties kunnen hardnekkig zijn en een langere behandelperiode vereisen.

Metronidazole kan interacties hebben met bepaalde medicijnen, waaronder bepaalde bloedverdunners zoals warfarine. Informeer altijd uw arts als u andere medicijnen gebruikt voordat u met een nieuwe behandeling begint. Mogelijk moet u de dosis van uw andere medicijnen aanpassen.

Voorzorgsmaatregelen

Mensen met een bekende overgevoeligheid of allergie voor metronidazole mogen dit geneesmiddel niet gebruiken.

Metronidazole en alcohol gaan niet samen. Het mengen van deze twee kan leiden tot onaangename bijwerkingen, zoals snelle hartslag, warmte, blozen, misselijkheid of braken.

Metronidazole dient met voorzichtigheid te worden gebruikt bij mensen met leveraandoeningen of ernstige ziekten van het zenuwstelsel. Bespreek eventuele bijwerkingen en andere zorgen met uw arts en apotheker voordat u met metronidazole begint.

Wat zijn de bijwerkingen van metronidazole?

Zoals alle geneesmiddelen kan metronidazole bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze ervaart. De bijwerkingen zijn meestal mild en tijdelijk. Ze komen vaker voor bij mensen met bepaalde medische aandoeningen. Enkele mogelijke bijwerkingen van metronidazole zijn:

Allergische reacties

Zoek direct medische hulp als u een allergische reactie krijgt. Tekenen van een allergische reactie kunnen zijn:

 • plotselinge koorts
 • plotselinge huidreacties (zoals uitslag of jeuk)
 • ernstige huidreacties
 • moeite met ademhalen

Zoek onmiddellijk medische hulp als u een van de genoemde bijwerkingen ervaart.

Andere bijwerkingen:

 • misselijkheid
 • braken
 • diarree
 • metaalachtige smaak in de mond
 • donkere urine
 • huiduitslag, jeuk of roodheid

De volgende bijwerkingen zijn afhankelijk van de ziekte die met Flagyl wordt behandeld en van eventuele andere infecties.

De volgende bijwerkingen kunnen optreden bij patiënten die worden behandeld voor bepaalde bacteriële infecties:

 • buikpijn
 • verminderde eetlust
 • misselijkheid of braken
 • moeheid of zwakte
 • hoofdpijn

Bij het behandelen van bepaalde bacteriële infecties kunnen er veranderingen in de laboratoriumwaarden optreden.

De volgende bijwerkingen kunnen optreden bij patiënten die worden behandeld voor trichomoniasis, een seksueel overdraagbare aandoening:

 • buikpijn
 • misselijkheid of braken
 • veranderde smaak
 • diarree of constipatie
 • hoofdpijn
 • jeuk of huiduitslag

De volgende bijwerkingen kunnen optreden bij patiënten die worden behandeld voor een huidinfectie genaamd rosacea:

 • droge huid
 • huidirritatie
 • roodheid of jeuk
 • branderig gevoel op de huid

Melding van bijwerkingen

Neem contact op met uw arts of apotheker als u bijwerkingen bemerkt. Dit geldt ook voor bijwerkingen die niet in deze bijsluiter zijn vermeld.

Interactie van metronidazole met andere geneesmiddelen

Metronidazole kan een wisselwerking hebben met bepaalde geneesmiddelen of voedingssupplementen. Vertel uw arts en apotheker altijd over alle andere geneesmiddelen of voedingssupplementen (inclusief geneesmiddelen op recept en vrij verkrijgbare geneesmiddelen, vitaminen en voedings- of kruidensupplementen) die u op dit moment gebruikt. Hierdoor kan het risico op ernstige bijwerkingen toenemen of kunnen medicijnen niet goed werken. Deze interacties zijn mogelijk, maar niet altijd het geval. Uw arts of apotheker kan wisselwerkingen vaak voorkomen of beheersen door de manier waarop u de geneesmiddelen gebruikt te veranderen of door ze nauwlettend in de gaten te houden.

Enkele van de producten die een wisselwerking met dit geneesmiddel kunnen hebben zijn:

 • anticoagulantia zoals warfarine
 • fenytoïne (een anti-epilepticum)
 • lithium (gebruikt bij de behandeling van manische depressie en bipolaire stoornissen)
 • disulfiram (gebruikt bij de behandeling van alcoholafhankelijkheid)
 • cimetidine (voor maagzuur en maagzweren)

Deze lijst bevat niet alle mogelijke wisselwerkingen. Houd een lijst bij van alle medicijnen die u gebruikt. Deel deze lijst met uw arts en apotheker om het risico op ernstige problemen met andere geneesmiddelen te verminderen.