Het vragenuurtje met Teken-Ing

.

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: Teken-ing

logo_teken-ing

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Ik ben Ingrid, 28 jaar jong en ik woon in een pittoresk oud huisje onder de rook van Rotterdam. Vanuit mijn knusse studio aan huis werk als illustrator / ontwerper onder de naam Teken-Ing. Daar doe ik wat ik het liefste doe: mooie dingen maken. Natuurlijk in mijn werk als illustrator, maar ook in mijn vrije tijd maak én verzamel ik dingen waar ik blij van wordt. Iedere keer weer vind ik het geweldig om met mijn illustraties van een goed project een echt feestje te mogen maken.

Ingrid_portret

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?
Zoals bij veel creatievelingen zit ook ik bij mij het verzinnen, maken en tekenen al vanaf kleins af aan in de vingers. Bosjes bloemen van rietjes en koffiefilters of parfum van rozenblaadjes. En natuurlijk tekende en knutselde ik zoveel als ik kon. Het is voor mij dan ook altijd vanzelfsprekend geweest dat ik creatief bezig zou blijven. Toch heb ik op de middelbare school het tekenen een beetje links laten liggen (oeps) en mij gestort op het maken van muziek (gelukkig ook creatief). Toch bleef het tekenen en ontwerpen aan mij trekken en heb ik ervoor gekozen om een opleiding Visualiseren/Mediavormgeven aan het Grafisch Lyceum te gaan volgen. Gelijk na mijn afstuderen van het Grafisch Lyceum werd ik toegelaten op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hier ben ik afgestudeerd aan de richting illustratie. Al sinds mijn studie tijd werk ik als illustrator aan verschillende editoriaal, grafische en educatieve projecten.

 

studio4

 

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?

Pfoe, ik denk dat dat er twee zijn. Mijn afstudeerproject: ik heb een educatief spel voor kinderen ontwikkeld dat zich richt op gezonde voeding. Een spel met 5 magnetische speelborden, speelelementen, kaartjes, pionnen etc. En als tweede mijn huidige kaarten en mini-prints. Deze ontwerpen staan erg dicht bij mij en worden zo leuk door iedereen ontvangen, daar krijg ik zoveel energie van. Ik hoop deze collectie, tussen de illustratie opdrachten door, steeds verder uit te breiden tot mijn eigen productlijn. Verder ben ik vooral blij op het handschrift die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld. Ik gun het mijzelf om minder perfectionistisch te zijn (moeilijk!) en mijn zoektocht naar materiaal en technieken hebben ervoor gezorgd dat mijn illustraties een karakteristieke uitstraling hebben.

werk2

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Van nature ben ik echt een nieuwsgierig aagje en pluis graag alles uit. Inspiratie kan van alles zijn en raakt je vaak op een onverwachts moment. Iemand op de fiets met een schemerlamp, een krabbel tekening van mijn kleine neefje of een zin uit een liedje. Ik probeer mijzelf te omringen met allerlei dingen die ik mooi vind. Dit kan van alles zijn: bloemen, prulletjes, ansichtkaarten, stofjes of papier. Als ik er iets in kan ontdekken wat mij intrigeert of raakt, bewaar ik het. Dit kan zijn omdat ik de kleur mooi vind, omdat de vorm bijzonder is, omdat er een leuk patroon opstaat of omdat het een fijne textuur heeft. Daarnaast kijk ik veel documentaires, lees ik regelmatig tijdschriften en blogs en vind ik het bijhouden van andere Instagram accounts ook heel inspirerend.

werk8

 

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?
Enkele favorieten van mij: Josef Frank, Henri Matisse, Dave McKean, Tom Schamp, Louise Lockhart, Quil and Fox, Sia, Lazy Oaf.

studio4inge

Welke stijl kunnen we terug vinden in jouw huis?

In mijn huis vind je vooral veel kleur en hout tinten. Ik woon in een sfeervol oud huisje met de originele houten deuren en balken er nog in. Ik denk dat je wel kunt zeggen dat het interieur net zo veel karakter heeft als de sfeer van het huis. Omdat ik een echte verzamelaar ben, kom ik nooit met lege handen uit een tweedehandswinkel. Mijn interieur is dus overal vandaan bij elkaar gesprokkeld en een mix van tweedehands, IKEA en retro. Ik hou van grafische elementen en krachtige kleurvlakken maar ook van lieve bloemetjes patronen en zachte kleurtjes.

werk1

 

Welke kleur past het beste bij jou?

Ik ben gek op kleur! Zelf hou ik van zachte pastelkleuren maar ook een felle kleur schuw ik niet. Het liefst combineer ik ze eigenlijk. Als ik er toch één moeten kiezen zou zalm/perzik/babyroze het beste bij mij passen. Ik gebruik deze kleur bijna altijd in mijn werk en vind ik een mooie tegenhanger bij wat fellere kleuren. Grappig is dat ik ook de kleur zwart steeds meer ben gaan waarderen. Vroeger gebruikte ik nooit zwart in mijn illustraties, ik vond dit veel te hard en onpersoonlijk. Nu gebruik deze kleur veel vaker en ben ik gaan inzien hoeveel mooie schakeringen er in deze kleur kunnen zitten!

werk3

 

Waar zie je je zelf over 5 jaar staan?

Mijn droom is om ooit mijn eigen merk in papierwaren en stationery te hebben met mijn eigen illustraties en ontwerpen. Een eerste stap is het openen van mijn eigen shop, waar achter de schermen gestaag aan wordt gewerkt. Ik hoop dat ik over 5 jaar terug kijk op veel toffe projecten waar ik als illustrator aan heb mee mogen werken en dat het einde daarvan nog lang niet in zicht is. Wie weet heb ik dan zelfs een (prenten)boek gemaakt, of een mooie samenwerking met een tijdschrift? Verder wil ik vooral plezier hebben en houden in wat ik maak en daarmee hoop ik anderen ook veel plezier te geven.

werk6

 

Binnenkijker bij Ingrid thuis.

teken-ing

teken-inghellodec 1

 

Dank je wel Ingrid voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Teken-Ing Website of op haar Instagram

Liefs Sanne♡

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.