Paaseieren inspiratie

Hebben je ook al zoveel zin om alle frisse (pastel) tinten weer in je huis te halen? Ik moet je eerlijk bekennen, ik wel. Vooral wanneer Pasen weer in zicht is, krijg ik zin om alles weer een nieuw plekje te geven. En nieuwe decoraties te maken. Daarom wil ik deze maand een aantal paasideeën met je delen.

Een Pasen zonder eieren dat kan je je bijna niet voorstellen. Hoe leuk is het om met de hele familie fijn de eieren te beschilderen en dan later alle kunstwerkjes in een paastak, onder een stolp of op een schaal te presenteren. Zo heb je gelijk een familie kunstwerk, waar je met z’n alleen trots op kan zijn.

In deze blog wil ik je een aantal voorbeelden laten zien, hoe je de eieren kunt beschilderen of zelfs beplakken.

Voordat je de eieren kunt gaan schilderen, moet je ze eerst uit blazen. Dit doe je door aan de boven en aan de onderkant een gaat je te maken en aan één kant hard te blazen. Hoe groter het onderste gaatje is hoe makkelijker het eiwit en het eigeel er uit gaat. Daarna maak je de eieren goed droog.

eieren1

En nu is het tijd om eieren te schilderen. Het is leuk om ze allemaal een kleur te geven, maar nog leuker wanneer net iets verder gaat. Met bijvoorbeeld:

  • Gezichtje

Hoe leuk is het om een hele familie te maken met allemaal verschillende gezichten en verschillende soorten kleding. Je kunt hier eindeloos in variëren en elk eitje krijgt zijn eigen karakter. Je zou bijvoorbeeld ook elkaar kunnen schilderen.

DSC_0241

  • Confetti

Om wat meer contrast en structuur verschil in je ei te krijgen kan je werken met confetti. Dit geeft een speels effect en het ziet er gelijk feestelijk uit. Je zei hem helemaal kunnen beplakken, maar ik vind het contrast wel erg mooi tussen het geverfde ei en de confetti snippers.

DSC_0245

  • Vlakken

Hou je van strak, dan is het mooi om met vlakken of met lijnen te werken. Maak wel alvast hulplijnen op je ei, zo krijg je rechte lijnen/ vakken.

DSC_0244Ik ben helemaal verliefd op het grid patroon. Dus die kan natuurlijk niet ontbreken. Ik heb deze uit de hand getekend, dit geeft een speels effect. Maar wanneer je de lijnen strakker wilt hebben, kan je tape als hulp lijn gebruiken.

DSC_0252

  •  Quote

Mooie, grappige of op pep teksten zijn vooral erg leuk om je zelf te helpen herinneren. Maar ook om iemand anders een steuntje in de rug te geven. Wanneer je deze op een zichtbare plek hangt, kan het je dag iets meer kracht geven.

DSC_0247

Wanneer je de eieren naar keuze hebt beschilderd, dan is get tijd om een draadje door het ei te halen. Boven het ei een lange lus, zodat je hem makkelijk kunt ophangen in een (paas)tak. En aan de onderkant maak je een knoop met een stokje er tussen, deze lijm je aan het ei vast. Zo kan het draad niet weg glijden en kan je ze veilig ophangen.

eieren2

Hopelijk heb ik je kunnen laten inspireren.

Ik heb ze zelf allemaal in de zelfde tinten beschilderd (wit, grijs, zwart en licht blauw), maar dat kan je natuurlijk helemaal zelf invullen. Bij mij staan ze nu mooi te stralen in de paastak.

DSC_0261

DSC_0236

Welke stijl vind jij het leukste?

Een heel mooi weekend. En misschien nog wel met veel geschilder.

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.