Sustainable worlds

 

Sustainable worlds, het woord zegt het al duurzame wereld dat zijn de mooie pickles van Jonael van der sloot (Spruitje). Het zijn met de handgemaakte terrariums van een augurkenpot, die is afgesloten met een lage wattage led-lamp. Binnen in de augurkenpot is er een natuur wereldje gemaakt. Ik als planten- interieurliefhebster, vind het concept zo leuk. Buiten dat het een eyecatcher voor in je interieur is, kan je je ook helemaal laten verdwalen in de lamp. De planten die in de pot verwerkt zijn blijven in leven door de condensatie die in de pot ontstaan. De pickles hoef je maar één keer in de twee à drie maanden water te geven, dit kun je het beste doen met een plantenspuit. Dus eigenlijk heb je er weinig onderhoud aan. Hoe handig is dat. Het enige wat je niet moet doen is hem in de volle zon neer zetten, anders gaan de planten koken.

DSC_0104

Vorig jaar werd ik al verrast toen ik het design voor het eerst op het web voorbij zag komen. Op dat moment kreeg ik dit mooie ontwerp niet meer uit mijn hoofd. En hoe leuk is het wanneer je je eigen wereldje in de lamp kan maken. Ik heb een kleine primeur voor je, Jonael is op dit moment nog druk bezig met het voorbereiden van een DIY Pickles, die je waarschijnlijk rond augustus kunt bestellen via de site.

go

Ik heb er al zelf één in elkaar mogen zetten, als test. Het kwam netjes verzorgd geleverd, ik pakte de pakketjes op en ik kon zo beginnen om de lamp te maken. Wat was het een leuk werkje om te doen, ik merkte dat ik er helemaal in opging. En vooral hoe wil ik mijn natuurlijke wereld creëren. Het leuke is ook wanneer je iets zelf maakt, dat je er extra trots op bent en hem stiekem aan iedereen wil laten zien.

Wanneer je Pickles klaar is, is het tijd om hem een mooi plekje te geven. Je kunt de lamp goed gebruiken als een accentverlichting, hij geeft niet te vel licht, dus erg geschikt om bijvoorbeeld als leeslampje of als nachtlampje te gebruiken.

DSC_0042

DSC_0058DSC_0051DSC_0047

Waar zouden jij zo’n mooie wereld in huis laten stralen?

Liefs Sanne♡

 

 

 

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Oh hoe tof zeg!En dat je het zelf kan in elkaar zetten/planten heeft wel een meer waarde vind ik persoonlijk.Vorige week heb ik wel in Antwerpen zo iets gezien maar dan zonder verlichting erin.

  • Ja een gaaf concept is dit hè Carla, ik ben er zelf ook helemaal verliefd op. En inderdaad wanneer je het zelf in elkaar zet geeft het ook meer ‘persoonlijke waarde’. En niet onbelangrijk, het is super leuk om te doen :).

   Liefs Sanne ♡

  • Ik begrijp je “angst”, maar het lampje zit helemaal verwerkt in de deksel. Ik heb hem al een aantal maanden in huis staan en het gaat helemaal goed.
   Als je er meer vragen over hebt zou ik als ik jouw was even contact opnemen met de ontwerper Jonael van der sloot. Die weet je er vast meer over te vertellen.

   Liefs Sanne ♡

 • Wauw echt heel prachtig hoe het eruit ziet én qua idee. Ik zou inderdaad meer willen weten over hoe de lamp werkt en hoe het zit met elektriciteit en condens. Zeker het uitzoeken waard als ik dat zo zie 🙂 Hij zou denk ik een mooi plekje krijgen op mijn grote maar donkere dressoir in het midden van de kamer!

  • Ja gaaf hè Inge, ik ben er ook erg blij mee. Ik heb hem nu al een paar maanden thuis staan, maar hij doet het heel erg goed, het lampje zit juist helemaal in de deksel waardoor ik niet zo snel gevaar zie. Maar ik begrijp je vraag, als ik jouw was zou je even contact met Jonael van der sloot (Spruitje) op nemen. Die kan je er vast meer over vertellen.

   Hopelijk krijgt hij bij jouw ook een mooi plekje.

   Liefs Sanne♡