Het vragenuurtje met Foekje Fleur

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: Foekje Fleur

FOEKJEFLEUR (1)

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Hoi, ik ben Foekje, ik ben 28 jaar, ik woon in Rotterdam.

fleur_1

Foto gemaakt door Ginger

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Na de havo heb ik eerst fooddesign gestudeerd, een super leuke studie waarvan ik nog steeds spijt dat ik die niet heb afgemaakt. Maar, de kunstacademie lonkte, daar heb ik eerst product ontwerp gestudeerd met een specialisatie in keramiek. Daarna heb ik ook nog beeldende kunst gestudeerd op de academie in Gent  met een specialisatie in glas en keramiek. Nu werk ik parttime voor een ander bedrijf en probeer ondertussen verder te gaan met ontwerpen.

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?

Ik klei al mijn hele leven, dus toen ik naar de academie ging kon keramiek eigenlijk niet uitblijven. Het eerste echte project was dat van de flesvazen, de serie bestond toen trouwens uit veel meer objecten dan flessen, ook plastic speelgoed, tandenborstels, en andere plastic voorwerpen veranderde ik in porselein. Het resultaat was een installatie met alles wat ik gemaakt had in een ruimte die ik voor een deel onderwater had gezet. De docenten waren super tevreden en ik kreeg een 10, ik zat pas net op de kunstacademie en was apetrots!

FL2B4732

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie heeft vaak met het leed van de wereld te maken, vervuiling, dierenrechten, etc. Dat probeer ik om te zetten in iets beeldends dat eigenlijk heel mooi en aantrekkelijk is. Als je er langer na kijkt besef je pas waar het echt over gaat.

Bewust_design_3

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Oh zo veel! En om zoveel redenen! De een maakt heel mooi werk, de andere heeft mooie ideeën, de volgende leidt weer een heel inspirerend leven, of heeft een hele goede methode bedacht om van zijn praktijk te kunnen leven. Hier een paar: Bertjan Pot, Susan Bijl, Dirk van der Kooij, Jacqueline le Bleu, Billy Lelieveld, Floris Hovers, Marinke van Zand, Nina Sajet, Anastasia de Ruyter.

Welke stijl kunnen we terug vinden in jouw huis?

Mijn huis is super eclectisch, ik spaar naïeve kunst, heb veel moderne stukken, gekleurde vlakken, een voorliefde voor hout en mooi textiel. Ik veel vintage design meubelen, maar zou graag ook wat nieuwe meubelen willen hebben, bijvoorbeeld van Dirk van de Kooij of Floris Hovers. Maar daar moet ik eerst nog even voor sparen ;).

fleur_2

Foto gemaakt door Ginger

Welke kleur past het beste bij jou?

Ik ben dol op skin-tinten. De contradictie tussen serieus en speels zit ook in die kleur. Aan de ene kant is het een lieve zachte teint, maar het is ook vleeskleur, haha, dat maakt hem ook weer een beetje onsmakelijk. Onze vloer is in deze kleur geverfd, we gingen eerst voor mint, maar toen mijn vriend naar de bouwmarkt reed dacht ik ineens getver, wat een ongezellig licht zal dat gaan weerkaatsen. Ik belde hem met mijn bijna lege telefoon op en zei ‘ja zoals de kleur van corrigerend ondergoed ongeveer’. Toen viel mijn telefoon uit en hij heeft precies de goede kleur meegenomen, het is warm en zacht in huis, bijna houtachtig.

Waar zie je je zelf over 5 jaar staan?

Oh, wist ik dat maar, ik heb geen planning en leef met de dag. Maar ik probeer elke dag wel dichter bij mijn droom te komen: een eigen atelier waar ik fulltime met keramiek en textiel kan werken!

Het interieur van Foekje:

fleur_6 fleur_5 fleur_4

Foto gemaakt door Ginger

Dank je wel Foekje Fleur voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Foekje Fleur  Website of op haar Instagram

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.