DIY: Vilten valentijnskoekje

Valentijnsdag je kan het commercieel noemen, maar in deze tijden waar normen en waarde en respect naar elkaar soms nogal ver te zoeken is, vind ik eigenlijk dat er veel meer liefdes dagen moeten worden aan geschaft. Een liefdevollere wereld is toch veel mooier? En dat begint altijd bij je zelf, hoe je met een situatie om gaat. En wanneer je dit moeilijk vind, heb ik een lieve DIY bedacht om een klein gebaar naar iemand te maken. Je kent ze vast wel de gelukskoekjes die je meestal bij de Chinees krijgt, wanneer je er eten besteld. In dit koekje staat altijd een zin wat je positief aan het denken zet. Deze heb ik ook gemaakt maar dan een beetje op mijn eigen manier. Dus ook een snellere manier om deze te maken.

Hoe leuk is het om de dag liefdevol te beginnen met een lieve zin of een kleine tekst. Zo kan je het toevoegen aan het ontbijt op bed, een picknick, maar het is ook leuk om zo iemand ten huwelijk te vragen op een onvergetelijke mooie dag.

Wat heb je nodig:

  • Vilt
  • Rond voorwerp wat je kan over trekken (ongeveer negen a tien cm)
  • Schaar
  • Alles lijm
  • Papier
  • Pen/ potlood
  • Een lieve zin of een kleine tekst

Hoe ga je te werk:

Pak een vilten “vel”, in de kleur die bij die gene past of bij het gevoel wat je voor diegene voelt. Ik heb zelf een zoete roze gepakt. Buiten rood vind ik dit echt een kleur wat bij de liefde en Valentijnsdag past. Daarna pak je het ronde voorwerp (ik heb zelf een onderzetter gebruikt) en trek je deze over met een potlood op het vilten vel. Daarna knip je de cirkel uit en schrijf je op het papier een lieve zin of kleine tekst, wat je tegen diegene wilt zeggen. Zorg wel dat het papier waar de tekst op staat even groot word als de lengte van de cirkel. Daarna leg je het strookje lieve woorden in het midden van de cirkel en vouw je de vilten cirkel netjes dubbel op elkaar. Daarna lijm je de twee gedeeltes aan elkaar, maar zorg er wel voor dat de zijkanten open blijven zo dat je het strookje nog goed ziet zitten (zie foto hier onder). Dan maak je de laatste vouw, dit doe je door de ronde kanten naar elkaar toe te vouwen. Zo heb je al de vorm van het valentijnskoekje. Alleen aan de onderkant waar het vilt naar elkaar toe komen, dus in de vouw, daar doe je een toefje lijm op, zodat het koekje in de juiste vorm blijft staan. Deze moet je wel even een tijdje dicht drukken, wanneer het droog is dan heb je je geluksvalentijnskoekje klaar.

Tip: Nu dat je valentijnskoekje klaar is, is het tijd om iemand blij te maken. Wat ook leuk is om te doen, is om je koekje in een mooi doosje te stoppen. Zo geef je het gebaar nog meer liefde en buiten dat wie vind het niet leuk om een cadeau uit te pakken.

Tijd om iemand blij te maken.

Aan wie zou jij deze versie van een gelukskoekje willen geven?

 

Heel veel liefde.

Liefs Sanne❤

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.