Het vragenuurtje met Dana van der Bijl

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met:  Dana van der Bijl

Zou je wat over jezelf kunnen vertellen:

Mijn naam is Dana van der Bijl en ik woon sinds jaren in de buurt van Brussel in België. 2 jaar geleden heb ik het schilderen weer ontdekt. Tot nu toe schilderde ik vooral veel planten en vogels maar steeds vaker werk ik ook abstract. Het is één groot proces, dat ik graag aan ga.

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je bent gekomen:

Zowel op de Steiner school als tijdens het eerste studiejaar aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht schilderde ik al regelmatig. Toch koos ik als afstudeerrichting Product Design. Na veel omwentelingen ben ik weer aan het schilderen gegaan en toen ik mijn werk begon te delen, kwam er al snel interesse voor. Opdrachten volgden en ook ben ik onlangs begonnen met het geven van workshops.

Wat is het eerst ontwerp waar je trots op bent:

Elke schildering waarin het lukt om weer te geven wat me raakt, geeft me echt een goed gevoel, maar dat is misschien net iets anders dan trots zijn.

Met wat voor materiaal schilder je het liefste:

Ik gebruik het liefst materialen die vloeiend en transparant weergegeven kunnen worden zoals inkt, bister, aquarel en acryl.

Waar haal je je inspiratie vandaan:

Alles wat me raakt, zet me in beweging. De natuur in al zijn facetten, beeldende kunst en muziek bijvoorbeeld.

Welke ontwerpers inspireren jou:

Al kan ik ontwerpers echt waarderen, het zijn vooral schilders die me inspireren. Er springt er voor mij één echt uit en dat is Mark Rothko.

Welke stijl kunnen we terug vinden in jouw huis:

Ik hou van eenvoudige vormen, natuurlijke materialen, lichte kleuren en contrasterende elementen. Al hou ik niet van een te vol huis en van kleine prulletjes, het moet wel leven en dat kan gelukkig ook niet anders met mijn twee zonen thuis.

Welke kleur past het beste bij jou:

De kleuren van licht en lucht van fris en vers in alle gradaties. en diep donkerblauw.

Waar zie je jezelf over 5 jaar staan

Ik vermoed dat ik steeds meer abstract ga schilderen en groter ga werken ook. In elk geval hoop ik dat ik dan veel boeiende uitdagingen ben aangegaan.

Dank je wel Dana voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Dana  Website of op haar Instagram

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.