DIY: Eiervaas

Er gaat niets boven bloemen, eigenlijk zou je elke dag wel omsingelt moeten worden met jouw mooiste bloem(en). Hoe leuk is het dan ook wanneer je ze uit je eigen tuin kan plukken en op je Paastafel kan presenteren. En ja je zal vast en zeker wel eens gedacht hebben in welke vaas kan ik deze mooie bloemen in plaatsen of je hebt het luxe probleem dat je genoeg vazen hebt maar dat je toe bent aan vernieuwing. Dan heb ik een leuke DIY voor je die snel en makkelijk te realiseren is. Een eiervaas, of te wel een vaas van eieren!

Benodigdheden:

– Eieren (in grote en een kleinere variant)

– Dubbelzijdige tape

– Schaar

– Bind mes

– Mooie schaal

– Theedoek

– Gieter om kleine vaasjes mee te gieten

– Bloemen (ik heb zelf de viburnum (sneeuw bal), blauw druifje en de hyacint gebruikt.

 

Hoe ga je te werk:

Breek voorzichtig de eieren aan de bovenkant en laat de vulling er uitlopen, deze kan je nog gebruiken om een lekker gerecht mee te maken want weggooien is natuurlijk zonde! Ik heb zelf zes grote eieren en drie kleine eieren gebruikt, maar als je een grotere vaas wilt maken gebruik dan meer naar keuze. De binnenkant van de eieren spoel je schoon met water en het beste is om het vliesje die in het ei zit er ook uit te halen. Daarna dep je ze voorzichtig droog met een theedoek. En daar zijn al je kleine vaasjes al, nu moet je ze alleen nog aan elkaar vast plakken met dubbelzijdige tape. Gebruik kleine stukken, want je wilt zo minmogelijk tape terug zien op je vaas. Als je het lastig vind om zomaar te gaan plakken, dan kan je van te voren van de eieren een samenstelling bepalen. En plak je ze op die manier aan elkaar. En klaar is je “vaas”, ik vind het zelf erg mooi staan als je een subtiele samenstelling maakt met de bloemen, ik heb voor voorjaarsbloemen gekozen die passen mooi bij het thema Pasen, maar je kunt natuurlijk ook voor andere bloemen kiezen. En om je vaas nog een mooier podium te geven zet ik de eiervaas op een mooie schaal. Ik heb hem op een taartenschaal gezet van Mooi Goed.

Ik heb alvast een voorbeeld voor je gemaakt hoe je deze eiervaas kunt schikken, maar voel je vrij om je eigen creativiteit te volgen. En laat je zelf verrassen. Ik ben benieuwd naar je eindresultaat.

Hoe ga jij de paastafel versieren?

 

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.