Het vragenuurtje met Mooi Goed

Mooi Goed, In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: Christian Cocx

.

.

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

The Facts: Leeftijd 36 / Samenwonend met Isabel / 3 kinderen

Eigen ontwerpstudio sinds 2007 en sinds 2014 mijn eigen design label Mooi Goed.

Alles behalve een stilzitten en altijd nieuwsgierig naar van alles en nog wat, tot vervelens toe; Zo zouden mijn ouders me waarschijnlijk omschrijven. Iets wat ik ook terug zie in mijn zoon Mathias en ik begrijp nu pas hoe vermoeiend het moet geweest zijn om een zoon te hebben die alleen maar vragen stelt en continu aan het woord is.

Die nieuwsgierigheid heb ik eigenlijk nooit verloren en dit heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat ik uiteindelijk op The Design Academy ben beland. Op The Design Academy mocht en moest ik de hele tijd vragen stellen, waarom de dingen zijn zoals ze zijn en opzoek gaan naar nieuwe technieken, functionaliteiten en vormen. Heeeerlijk!
Die onstilbare nieuwsgierigheid is, in mijn ogen, wat een designer altijd zou moeten hebben om verrassende nieuwe producten te kunnen ontwerpen die een zekere meerwaarde hebben.

.

.

Welke wegen hebben je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Ik heb eigenlijk helemaal geen creatieve maar een technische achtergrond. Ik heb gestudeerd aan het Hout- en Meubilerings college in Rotterdam. Daar heb ik het vak geleerd van woningstoffeerder en woonadviseur.
Vooral het bezig zijn met het inrichten van een woning heeft me ertoe aangezet om een creatieve vervolgopleiding te kiezen. Het bleek een schot in de roos. Ik mocht op 4 academies beginnen en ik heb uiteindelijk gekozen van The Design Academy in Eindhoven.
Na mijn afstuderen ben ik begonnen als zelfstandig ontwerper. Dit heb ik een aantal jaar gedaan, maar ik kreeg de behoefte om mijn “eigen ”ding te kunnen doen i.p.v. altijd voor opdrachtgevers te werken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in 2014 heb besloten om mijn eigen label Mooi Goed op te richten.

.

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent ?

De Mooi Goed Kandelaar. Dit ontwerp lijkt op het eerste gezicht simpel, maar het heeft me heel wat denkwerk gekost. Toen ik de eerste producten van de collectie ontwierp zaten ook de schetsen van de kandelaar erbij, maar ik heb het ontwerp op dat moment niet kunnen afmaken, omdat ik er niet goed uit kwam. Ik zag het echt niet meer. Pas later heb ik de schetsen er weer bij gepakt en toen zag ik vrij snel hoe ik het design kon oplossen. Nu is het, naast de kapstokhaken, een van de beste verkochte items.

.

.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Eigenlijk uit alles om me heen. Ik denk dat het mijn nieuwsgierigheid is. Mij vallen ook altijd kleine details op. Dat was al zo als kind. Deze details krijgen meest een plaats in mijn ontwerpen. Ik sla ze op en als het moment daar is borrelen ze naar boven.

.

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Ik hou van functionele producten met een goed concept en een duidelijke vormgeving. Een product van goed is ontworpen of een sterk merk. De ontwerpers die wat mij betreft mooie simpele ontwerpen maken zijn Floris Hovers. Als je het over iemand hebt die nooit zijn kinderlijke fascinatie heeft verloren dan is het Floris Hovers wel. Ook mijn leraar en bekende ontwerper Dick van Hoff. Hij maakt mooie functionele ontwerpen die vaak zijn gemaakt van pure eerlijke materialen.

.

.

Welke stijl kunnen we terug vinden in je huis?

Ik woon in een huis van 1925 met veel originele elementen. Dit is gecombineerd met modern design. Een beetje een mix met een goede balans tussen modern en klassiek.

.

Welke kleur past het beste bij jou?

Eigenlijk vooral Designer Black ;-). Vorm is vooral mijn ding en minder kleur. Ik ben bij Mooi Goed ook begonnen met zwart en messing. Later zijn daar, uit commerciële overwegingen, verschillende kleuren bijgekomen.

.

.

Waar zie jij je zelf over 5 jaar staan?

Over 5 jaar heb ik een groter netwerk uitgebouwd voor de verdeling van mijn producten en hoop ik wereldwijd mijn producten te verkopen. Ook zal de collectie nog verder zijn uitgebreid.

.

Een kleine binnenkijker bij Christian:

De afbeeldingen van de binnenkijker zijn gemaakt door Holly Marder.

.

 .

Dank je wel Christian voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Christian op zijn Instagram.

.

Liefs Sanne♡

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.