Kinderspeelgoed om verliefd op te worden.

Een aantal maanden geleden benaderde het bedrijf Projekt Dzioopla mij voor een samenwerking. Ik had zelf nog niet van het merk gehoord, dus heel nieuwsgierig ging ik op onderzoek uit. Ik kwam er al snel achter dat het om kinderspeelgoed ging! Ook al hebben we zelf nog geen kinderen (de wens is er wel, maar voor nu nog even niet), sommige producten kunnen ook erg mooi zijn om ze te gebruiken buiten de kinderkamer. En dit merk heeft dit helemaal!

.

Kinderspeelgoed
Ik was in één oogopslag verliefd op alle producten die ze maken. Zo hebben ze mobielen, hangers en puzzels in hun collectie verkrijgbaar. En alles is gemaakt op basis van ecologische materialen, met als basis het materiaal hout. Projekt Dzioopla heeft als kenmerk qua uitstraling eenvoud. Buiten dat het mooi speelgoed is, is het ook goed voor het ontwikkeling van kinderen. Van hun waarnemingsvermogen en analytisch denken, die belangrijk zijn in het groeiproces. Misschien ben ik nog van de “oude” stempel. Maar hoe minder toeters en bellen er aan speelgoed zit hoe mooier ik het vind. Als we ooit kinderen kunnen krijgen zal de kamer waarschijnlijk voor een groot deel vol met houtenspeeltjes staan.
.
 .
Uitproberen
 
Buiten dat wij het erg mooi vinden is het natuurlijk nog belangrijker dat de kinderen het fijn mee kunnen spelen. Dus we hadden vrienden gevraagd om te kijken hoe hun zoon Dex van één jaar er op zou reageren. En dan ging het om de puzzelblokken “Coldlover“. Hier staan vier dieren op (de naam zegt het eigenlijk al) die tegen de kou kunnen zoals de ijsbeer, walvis, orka en een walrus. Geschilderd op drie blokken die zijn gemaakt van massief berkenhout. De dieren zijn op lieve maar ook stoere manier vormgegeven. Eigenlijk te schattig!
Kinderen worden tegenwoordig zoveel geprikkeld met zoveel geluid en knipperende kleurtjes wat uit één speelgoedapparaat komen. Dus ik was benieuwd of dat eenvoud niet te saai is voor kinderen. Maar Dex reageerde er eerst onderzoekend naar. Maar daarna kon hij zijn geluk niet op en vond hij vooral het tegen elkaar aan tikken en het rollen van de blokken erg interessant. Het puzzelen daar is hij nog net wat te jong voor, maar het was erg mooi om te zien hoe hij op “ontdekkingsreis” ging.
 .
Het mobiel vind ik voor “ons volwassen” erg leuk om in de leefruimtes op te hangen. Je hebt ze in vissen maar vooral in een aantal vogel varianten. Wij hebben de “Black&white“. Het leuke is dat je de hoogte van de vogels zelf kunt bepalen door het touw op verschillende standen te laten stellen.
 .
Ik ben fan!
 .
 .
 .
.
 Wat is jouw favoriete speelgoed van Projekt Dzioopla?
 .
Liefs Sanne

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.