Kerstboom van toen naar nu.

Kerstboom

Ja voel je de kerstkriebels ook al door je lichaam stromen? ik wel! En nu dat vijf december voorbij is, mag je nu ook echt de kerstboom weer gezellig in huis halen. Stiekem hadden wij begin vorige week de kerstboom al in huis gehaald, wel na een “lang onderzoek” naar de diversiteit van de kerstbomen. Want ik was er wel over uit dat ik dit jaar eens een andere boom wilde dan de Nordmann die we elk jaar in huis hebben staan. Wat ook hele mooie en fijne bomen zijn. Zo kwamen we dit jaar uit op een Picea Pung ‘Blue Diamond’, oftewel de Blauwspar in Nederlandse termen. Deze heeft blauwgrijs tot zilverblauw gekleurde naalden en zijn alleen wel aardig scherp. Dat is wel wat minder voor het decoreren, maar als alles er inhangt lijkt het o zo mooi! Ook hebben we er dit jaar voor gekozen om een kerstoom in een pot te nemen, zo vallen de naalden minder snel uit en kunnen we hem het jaar daarop ook weer gebruiken.

Elk jaar hebben we voor grote bomen gekozen, maar dit jaar is hij subtiel en past hij tussen de bank en het daybed in. Zodat de woonkamer een knusse plek word waar je je heerlijk kan terug trekken tussen de gezellige lichtjes.

 

Mijn voorgaande kerstbomen:

 

Kerstboomversiering

Ook qua versiering is het totaal anders dan de andere jaren. Zo hebben we traditioneel rood en wit met goud gehad in diverse opstellingen, maar dit jaar gaan we voor de kleuren nude, roze en goud, gecombineerd met hout, kleine kaarsen, transparant nude glas en koek. Deze sfeer sluit aan op de sfeer van onze woonkamer waar de kerstboom op dit moment al staat te schitteren.

Wanneer je ouder word verlang je soms naar de tijden van vroeger, zo deed mijn moeder altijd kerstkoekkransjes in de kerstboom, wat ook erg leuk is alleen heb ik er dit jaar mijn eigen draai aan geven door zelf de koekjes te bakken (wat gelukkig na de tweede keer lukte) en te decoreren met icing. Zo hebben we toch een persoonlijke twist aan de kerstboom gegeven. Wat ik soms wel lastig vind is dat je kersballen nooit in de juiste kleur en sfeer kan vinden dan wat mijn interieur is. Herkenbaar? Vandaar dat ik oude kerstballen heb gepakt en deze heb beschilderd in de kleuren van ons interieur beneden. Ook kan onze rode draad niet ontbreken in de kerstboom: Hout. Ik was opzoek naar grote houten kralen, maar die kon ik niet zo snel vinden in de juist maat. Wat ik wel tegen kwam waren houten ringen, wat ik uiteindelijk toch ook mooier en vernieuwender vind. Dus ik was blij!

 

 

Nu ben je vast wel benieuwd naar het eindresultaat? Ook al vind ik het zelf altijd wel een uitdaging om een kerstboom ook zo mooi op de foto te krijgen dan dat hij in werkelijk is.

Tada daar staat hij dan:

 

In wat voor kleuren gaan jullie dit jaar de kerstboom decoreren?

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.