Greenpan de groene en gezonde oplossing – Koken met Ronald

De Belgische oprichters Jan Helskens en Wim De Veirman van de Greenpan realiseerden dat de traditionele non-stick pannen gifstoffen vrijgaven wanneer deze oververhit raakten. Daardoor is de Greenpan ontstaan. Een pan met een anti-aanbaklaag, die is gemaakt van Thermolon, gemaakt op basis van zand, zonder schadelijke stoffen als PFOA, PFAS, lood en cadmium. Dus veilig voor je lijf, je geliefden, dieren én het milieu.

Thermolon is hittebestendig tot wel 450 °C. Al raken je keramische pannen toevallig oververhit, ze bladeren niet af en er komen geen giftige dampen vrij. Een  anti-aanbaklaag die kras, waardoor je ook minder vet nodig hebt om mee in te bakken. Door de gladde keramische baklaag verspreidt de warmte gelijkmatig en bakt deze pan veel beter. De keramische pan is geschikt voor het koken op Halogeen, gas, inductie, keramisch en elektrisch. De pannen kunnen zelfs in de oven tot 250 graden. Alleen de Greenpan met de bakeliet handvaten kunnen tot 180 graden in de oven.

 

Wist je dat een pan op bepaalde vuren al na drie minuten oververhit raakt? En dat veel traditionele anti-aanbakpannen in dat geval giftige dampen laten vrijkomen?

.

.

.

Voor dit recept ga ik kokosflensjes bakken in de Greenpan met geflambeerde abrikozen en een passievruchtenroom. Een heerlijk fris recept waarmee je een snel en lekker gerechtje mee op tafel kan zetten als lunch maar ook zeker als een afsluiter van het diner.

 

Kokosflensjes met geflambeerde abrikozen en room van passievruchten.

Ingrediënten voor de flensjes:

 • 250 gram bloem
 • 2 eieren
 • 0,5 liter kokosmelk
 • 50 gram kokosrasp
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • mespuntje zout
 • 1 theelepel suiker

Meng de bloem, eieren, zout suiker en olie in de kom en voeg beetje bij beetje de melk er aan toe. Roer dit goed door met een garde, wanneer het deeg nog goed dik is, stevig roeren om te voorkomen dat er zich klontjes vormen. Voeg dan de rest van de melk toe tot een glad beslag. Laat het deeg ongeveer een half uurtje rusten.

Voor het bakken van de flensjes gebruik ik de Greenpan die je eerst goed heet laat worden. Een klein beetje olie boter in de pan verhitten en dan een dun laagje deeg in de pan gieten. Bak de flensjes aan beide zijden in ongeveer 1 minuut op zacht vuur.

.

.

 

Ingrediënten voor de geflambeerde abrikozen:

 • 8 abrikozen
 • 1 dl likeur 43
 • 2 stuks kardemom
 • 50 gram suiker
 • 30 gram roomboter

Snijdt de abrikozen door de helft en ontdoe deze van de pitten. Snij de abrikozen vervolgens in partjes. Laat de roomboter in de pan smelten en voeg de abrikozen, kardemom en de suiker toe, laat dit rustig karameliseren. Als deze mooi licht gekarameliseerd zijn voeg je de likeur toe en zet je het vuur hoog zodat de alcohol vlam vat en je de abrikozen mooi kan flamberen. Zodra de vlam in de pan komt kun je het vuur uitzetten.

.

.

 

Ingredienten voor de Passievruchtenroom:

 • 3 passievruchten
 • 1 dl room 
 • sap van 1 sinaasappel
 • 50 gram suiker

Giet een kleine scheut room in een pannetje en los de suiker hierin op. Als de suiker is opgelost haal je het pannetje van het vuur en voeg je het sinaasappelsap, de uitgelepelde passievruchten en de overige room toe.

 

Plate alle ingrediënten op het bord zo als jij het zelf het mooiste vind of zoals ik heb gedaan. Maak het gerecht af met wat eetbare bloemen en een klein beetje geraspte chocolade. Dan kun je nu heerlijk gaan genieten van dit frisse gerecht.

 

 

Greenpan

De Greenpan is voor mij perfect. Je kunt erin koken, bakken, stoven, ideaal! De anti aanbaklaag werkt fijn, het is makkelijk schoon te maken en bovenal ook nog krasbestendig en makkelijk schoon te maken! Ik heb de pan als heel fijn en prettig ervaren en ga hier zeker nog heerlijke en mooie gerechten in maken. Dus voor mij is deze pan een echte aanrader en als je hier eenmaal mee begint wil je niet meer anders.

 

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze foodblog vinden en als jullie dit gerecht ook zelf gaan maken, zie ik graag jullie creaties terug op Instagram met de hashtag, #kokenmetronald. Tot de volgende keer!

 

Culinaire groetjes,

Ronald

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Kitchen & More De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.