Binnentuintje maken met de vrolijke Bromelia plant.

Binnentuintjes een trend die helemaal van nu is en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken! Zo kun je denken aan losse potten met diverse planten er in die je dan als een groepje bij elkaar zet. Of juist een grote plantenbak. Wanneer je een binnentuintje maakt dan is het wel belangrijk dat je planten uitzoekt op diverse hoogtes en het is natuurlijk altijd erg leuk om met verschillende kleuren en soorten te werken. Wanneer je een binnentuintje in één grote pot maakt let er dan wel op dat deze planten bij elkaar kunnen staan, i.v.m. bijvoorbeeld de verzorging. Dit kun je natuurlijk altijd vragen bij je bloemist of tuincentrum.

 
Binnentuintje met de Bromelia

Een leuke plant waarmee je een mooi binnentuintje kunt maken, dat is de Bromelia. Er bestaan meer dan 2800 soorten Bromelia’ s, er is dan ook een heel groot assortiment waar je uit kunt kiezen. Zo heb je talloze kleuren, vormen en maten. Daarom is dit dan ook de perfecte plant!
De bekendste Bromelia soorten zijn de Guzmania , Aechmea, Vriesea, Neoregalia en de Tillandsia. Wat ook familie is, dat zijn de (sier)ananas, Nidularium, Billbergia en Cryptyanthus. En ze hebben allemaal een positieve invloed op de luchtkwaliteit. Wat dan weer goed voor jou is!

 

 

 
Aan de slag met de Bromelia

Wat ik al eerder aan gaf is het makkelijk en leuk om een binnentuintje te maken. Zo ben ik ook aan de slag gegaan met de vrolijke Bromelia die ik verwerk  in de Ferm Living plantenbak. De combinatie met  strak design en de springerige bladeren haalt het beste in elkaar naar boven.

 

 

Wat heb je nodig:

    •    Kamerplanten potgrond
    •    Grote plastic zak (dit hoeft niet, maar ik doe het wel ter bescherming van de plantenbak)
    •    Ongeveer zeven Bromelia’s

 

Zo ga je te werk:

Maak de plantenbak eerst schoon en plaats er dan een grote plastic zak in (in de maat van de bak). Voordat je er aarde in doet ga je als eerst bepalen waar de planten komen te staan. Zet de planten op de plek waar van jij denkt dat het mooi is. Mijn advies is: Meng de hoogtes en kleuren goed met elkaar, zodat er een mooie balans in de bak zit. Maar als je bijvoorbeeld de grote achter wilt hebben staan en de kleine voor, daar ben je natuurlijk helemaal vrij in. Het gaat er om dat het mooi in je ruimte staat en wat je zelf mooi vindt! Wanneer je de indeling hebt gemaakt doe je een paar stappen terug om de compositie in het geheel goed te bekijken. Wanneer dit goed is kun je hier een foto van maken of je zet ze op de juiste volgorde even op de grond.

 

 

Dan is het nu tijd om de plantenbak te vullen met de kamerplanten grond, dit doe je drie kwart vol. Dan graaf je een kuiltje en hier zet je een Bromelia in. Daarna druk je de aarde rond om de plant aan, zodat deze stevig in de grond staat. En zo ga je door tot dat alle planten in de bak staan. Waarschijnlijk moet je tussendoor nog wel wat potgrond aanvullen. En klaar is je binnentuintje.

 

 
Buiten het  binnentuintje kun je natuurlijk veel meer leuke dingen doen met de Bromelia. Zo heb ik een paar bossen Tillandsia aan de muur gehangen. Zo kun je bijvoorbeeld een tuintje maken aan je muur.

 

 

 
Verzorging

De Bromelia is een makkelijke en sterke plant. Geef deze plant een lichte plek (niet in de volle zon) en regelmatig water dan heeft hij het naar zijn zin. Het water geven gaat iets anders dan bij de “normale” planten. Zo moet je bij de Bromelia het water in de kelk gieten. Wanneer deze leeg is vul het aan. Bij een warme dag vindt de plant het fijn waneer je er water op spuit met de plantenspuit. Op deze manier kun je wel gemiddeld drie tot zes maanden plezier hebben van deze plant!

 

 
Achter de schermen bij Meewisse
Om z’n leuk binnentuintje te maken heb je natuurlijk ook mooie en goede kwaliteit Bromelia’s nodig. Zo mocht ik een kijkje nemen achter de schermen bij  kwekerij Meewisse. En natuurlijk wil ik dit ook graag met jullie delen door middel van foto’s.

 

 
 
Wat is jouw favoriete Bromelia?

Liefs Sanne

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.