Wandplank die speelt met het lijnenspel op de muur.

wandplank

Tussen alle kerstblogs door even iets anders. Misschien is het je vorige week wel op gevallen, onze nieuwe wandplank (op het blog van de werkkamer make-over)? En daar gaat deze blog dan ook over.

Ik was opzoek naar een functionele wandplank, die het lijnen spel van de geverfde vlakken benadrukt. Nu heb je heel veel mooie design wandplanken, maar zijn ze ook allemaal zo functioneel? Dus het was wel even een zoektocht. Omdat de kleuren ook nog een overeen moesten komen met de ruimte.

wandplank

Muuto Folded wandplank

Zoals je al hebt kunnen zien is het gelukt om de juiste te kunnen vinden. En dat ik je nu vertel dat het design uit de Muuto collectie komt is waarschijnlijk ook geen verrassing. Wanneer ik op zoek ben naar functioneel en mooi kom ik toch altijd op dit fijne merk uit.

Het is de Muuto Folded wandplank geworden. Deze is in drie formaten te bestellen, ik heb zelf gekozen voor de grootste maat. Die is
95 cm breed bij 13 cm hoog en 11.4 cm diep. Omdat hij tussen de drie groene tinten ton sur ton komt te hangen, vond ik het zelf wel erg mooi om in dit thema te blijven en koos ik voor de olijfgroene kleur. Maar je kunt hem ook verkrijgen in de tinten terracotta, grijs en zwart. Het materiaal van deze wandplank is metaal waar een laagje poedercoating overheen is gespoten.

Een leuk weetje: De Folded wandplank is ontworpen door een Rotterdammer, dit is Johan van Hengel. Hij heeft ook voor het merk HAY een lamp ontworpen.


wandplank

Johan van Hengel staat er bekend om dat hij een probleem oplossen is qua design. Hij heeft een logische en onderzoekende houding, waardoor hij graag alledaagse producten wil verrijken met persoonlijkheid, verfijning en waarde. Zo ligt zijn focus op materiaal, functionaliteit en techniek.

Waar kijk jij naar wanneer je een wandplank koopt?

jaloezie├źn
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.