Normann Copenhagen, mijn favorieten design top 3.

Zoals jullie natuurlijk al lang wel weten ben in verzot op design. Het voelt voor mij als een ontzettende grote snoepjesfabriek en elk Schandinavische merk heeft wel iets moois in hun collectie. Zo zal ik vandaag mijn top drie design van het merk Normann Copenhagen met je delen. Maar voordat ik dat ga doen wil ik je eerst wat achtergrondinformatie over dit merk geven.

Normann Copenhagen

In het jaar 1999 richten Jan Andersen & Poul Madsen het Deense designbedrijf Normann Copenhagen op. Hun missie is om orginele en innovatieve producten te creëren, met als uiterlijk een gevoel van eenvoud en eigentijdse ontwerpen. Het design wat ontworpen word is tijdloos en is mooi te combineren met andere (design) meubelen.

Normann Copenhagen: “Wij geloven dat design een deel kan zijn van het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen door mensen gelukkiger te maken.” Geweldig ontwerp gemaakt van hoogwaardige materialen en vervaardigd op een milieuverantwoorde manier.

Normann Copenhagen

In de collectie vind je meubels, verlichting, textiel en woonaccessoires. De producten zijn duurzaam en worden op een verantwoorde milieuvriendelijke manier gemaakt. Normann Copenhagen werkt met vier focuspunten. Zoals een goed duurzaam ontwerp maken, lokaal optreden in een geglobaliseerde wereld, het verschil maken en als laatste onze mensen. Ook zetten ze zich in voor culturele en liefdadigheidsprojecten.

Normann Copenhagen

Top 3

De topdrie is een combinatie met wat we al thuis hebben staan en wat er op mijn verlanglijstje staat. Hopen dat het misschien ooit in ons interieur mag gaan blinken.

  • Bell hanglamp: Het is een moderne, robuuste lamp die de ruimte mooi zal verlichten. Deze is in twee kleurstellingen te verkrijgen. In het grijs met een zwart koord en een zandkleur met een bruin koord.
  • Ding bijzettafel 40: De bijzettafel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals een eiken, koraalrode en zwarte onderstel en de glasplaten in fumé en transparant. Dit design is ontworpen door Ding3000.
  • Knot stoel: Deze is ontworpen door de Japanse designer Tatsuo Kuroda. De stoel is een combinatie van klassieke en moderne elementen. De Knot is er in het wit, zwart of in zwart met naturel accenten.

Het was een moeilijke keuzen om de drie “mooiste” producten van Normann Copenhagen te selecteren, omdat er nog zoveel moois te zien is.

Wat is jouw favoriete design stuk van Normann Copenhagen?

jaloezieën
Liefs Sanne

Deze blog is geschreven in samenwerking met Flinders.nl. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.